Kócos krémes
Hozzávalók:1liter tej,4csomag vaníliás cukor,9púpos evőkanál liszt,15dkg porcukor,8tojás,15dkg margarin
Kikeverjük a cukrot, a margarint, a vaníliás cukrot és a 8 tojássárgáját.Belekeverjük a lisztet,beleöntjük a tejet és beleforgatjuk a tojásfehérjék felvert habját.Kivajazott,kilisztezett tepsibe öntjük a masszát és előmelegített sütőben 160fokon készre sütjük
Joghurtos lepény
H ozzávalók:1pohár joghurt,3tojás,1csomag sütőpor,3(joghurtos)pohár liszt,2pohár cukor,1 pohár olaj,1narancs,10szem meggy,10dkg vaj
Kikeverjük a tojásokat a cukorral és a joghurttal.Hozzáadjuk az olajat,a lisztet,végül a sütőport,majd csomómentesre keverjük.Kivajazott,lisztezett tepsibe öntjük a masszát.A tetejére gyümölcsöt halmozunk,majd 25perc alatt 180 fokon készre sütjük.
Playboy-torta
Hozzávalók a tésztához:4evőkanál liszt,fél teáskanál sütőpor,4evőkanál cukor,8tojás
A krémhez:2csomag vaníliás pudingpor,40dkg mogyorókrém,7evőkanál cukor,0,5dl tejszín,6dl tej,25dkg vaj
Felverjük a piskótához a tojásfehérjét,beletesszük a cukrot,a tojássárgáját lisztet,sütőport.Előmelegített sütőben 20perc alatt készre sütjük.A krémhez megfőzzük a pudingot 4 evőkanál cukorral és a tejjel.Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat és a mogyorókrémet.Kivágjuk a piskótából a torta formáját,megkenjük a mogyorókrémes masszával és bevonjuk tejszínnel.
linzerszív Csokis
Hozzávalók:50dkg liszt,fél csomag sütőpor,1csomag vaníliás cukor,20dkg porcukor,3tojássárgája,1tábla tortabevonó,0,5 dl tej,25dkg margarin
Habosra kevejük a porcukrot a tojássárgájával,majd felhígitjuk a tejjel.H ozáadjuk a margarint, a lisztet,vaníliáscukrot,sütőport és lágy tésztát gyúrunk belőle.Harminc percre berakjuk a hűtőbe,majd kivesszük és kinyújtjuk 4mm vastagságúra.A tésztából szív formákat szaggatunk,majd langyos sütőben világosra sütjük.A kész süteményeket szorosan egymás mellé helyezzük és lecsurgatjuk gőz fölött megolvasztott csokoládéval.
Szedres pite
Hozzávalók:0,5kg szeder
Az első réteghez:15dkg liszt,0,5csomag sütőpor,12dkg cukor,2dl tejföl,1tojás
A második réteghez:1evőkanál liszt,10dkg cukor,3 evőkanál tejföl,3tojás,0,5 fiola keserű mandula aroma,4dkg olvasztott vaj
Az első réteghez összekeverjük a lisztet a sütőporral.Habosra keverjük a tojást a cukorral, majd belekeverjük a sütőporos lisztet és a tejfölt is.Sütőpapírral bélelt kisebb tepsiben,180 fokos sütőben félig megsütjük.A második réteghez összekeverjük a tojást a cukorral,vajjal, tejföllel és a liszttel. Megízesítjük a mandulaaromával.Ráöntjük a félig megsült tésztára,megszórjuk szederrel. Visszatesszük a sütőbe,fél óra alatt készre sütjük.
Csokis álom vaníliaöntettel
Hozzávalók:30dkg finomliszt,1csomag sütőpor,15dkg kristálycukor,8dkg kakaópor,4 evőkanál tejföl,4tojás,1teáskanál fahéj,1dl olaj
Öntet:1csomag vaníliapuding,2csomag vaníliáscukor,3evőkanál cukor,5dl tej
Kézimixer segítségével elkeverjük a száraz anyagokat a tejföllel, a tojásokkal és az olajjal,majd egy kivajazott tepsibe halmozzuk.A tetejét ízlés szerint megszórhatjuk meggyel vagy csokidarabokkal.180 fokos előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük a tésztát.Az öntethez a pudingot a tejben hígra főzzük a cukorral és a vaníliáscukorral.Díszítéshez gyümölcsdarabokat és citromfüvet használunk.
Kakaós kevert
Hozzávalók: 50dkg liszt, 2 evőkanál sütőpor, 8dkg kakaópor, 50 dkg cukor, 2 tojás, 0.5l tej, 10dkg vaj.
Töltelékhez: fél üveg gyümölcs lakvár,
Tetejéhez: 2 tábla fehér csoki, 2 evőkanál tortadara, 2 evőkanál étolaj.
Elkészítés:habosra keverjük a cukorral vajjal és a tojásokkal. Hozzáadjuk a többi alapanyagot és sima csomómentes masszát keverünk belőle. Kivajazott, kilisztezett, magas szélű tepsiben 170 fokon fél órán át, tűpróbáig sütjük. Amikor kihűlt a tészta, hosszában kettévágjuk és megtöltjük lekvárral. Vízgőz felett megolvasztjuk az olajban elkevert fehér csokoládét. Megkenjük ezzel a krémmel a sütemény tetejét és mielőtt megszilárdulna rajta a csokoládé, megszórjuk tortadarával
Barackos madártej szelet
Hozzávalók a tésztához: 8 evőkanál liszt, 8 evőkanál cukor, 8 tojásfehérje
Krémhez: 2 evőkanál porcukor, 25dkg porcukor ,6dl tej, 5 evőkanál liszt, 3 evőkanál cukor, 2 csomag vaníliáscukor, 8 tojássárgája
A díszítés: 3 barack, 3 evőkanál kókuszreszelék.
Elkészítés: A tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzá adjuk a lisztet. Lazán beleforgatjuk, hogy ne törjük össze a habot. Eztán a tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük hogy mikor sült át a tészta. ha kész, hagyjuk kihűlni. A krémhez a tojás sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzá adjuk a lisztet és csomómentesre kikeverjük. Eztán tejjel sűrű krémmé főzzük. a kihűlt krémhez hozzáadjuk az előzőleg porcukorral elkevert margarint és simára keverjük a krémet.
Összeállítjuk a sütit: A tésztát megkenjük a sárga krémmel, tetejére barackot teszünk. tetszés szerint díszítjük kókuszreszelékkel, kakaóporral vagy akár tejszínhabbal.
Kakaós kókuszos
Hozzávalók a tésztához:35dkg liszt,25dkg margarin,18dkg porcukor,1csomag sütőpor,2evökanál kakaó,1 tojássárgája,2-3 evőkanál tejföl.
Töltelék:baracklekvár,6 tojásfehérje, 25dkg kristálycukor, 25dkg kókuszreszelék.
Elkészítés:A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk. Az egyik kinyújtott tésztát tepsire rakjuk, megkenjük barack lekvárral. A tojás fehérjéket kemény habbá verjük a kristálycukorral, belekeverjük a kókuszt, majd ezt a tölteléket a lekváros lapra kenjük. Befedjük a második kinyújtott kakaós lappal, tetejét villával megszurkáljuk és készre sütjük. A kihűlt tészta tetejét csokoládé mázzal bevonjuk és kókuszreszelékkel díszítjük
Gesztenyés kifli
Hozzávalók:
1 doboz (50 dkg) mirelit
Leveles-vajas tészta
25 dkg gesztenyemassza
1 csésze meggybefőtt kevés lével
1 tojás
1 evőkanál rum
Csipetnyi só
Kevés liszt a tészta nyújtásához
A fagyos tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk. A töltelékhez a meggyet kimagozzuk. A gesztenyemasszát kevés meggylével és a rummal kenhetőre keverjük, és a sóval fűszerezzük. A tésztát bőven meglisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, majd 8 egyforma háromszögre vágjuk. A tölteléket nyolcfelé osztjuk. Egy-egy tésztadarab közepén elkenjük a gesztenyekrémet és egy- két szem meggyet is, ráteszünk. A tésztát úgy csavarjuk fel, hogy kifliformát kapjunk. A kifliket sütőlemezre helyezzük, tetejüket felvert tojással bekenjük és előmelegített, forró sütőbe toljuk. A lángot 10 perc múlva mérsékeljük. Szép sárgásbarnára megsütjük. Készíthetünk fele ekkora kifliket is, akkor 16 darabra vágjuk a tésztát, és a tölteléket is 16 fele osztjuk.
Meggyes tiramisutorta
Hozzávalók 12 szelethez: 4tojás,30dkg cukor,2 zacskó vaníliás cukor,csipetnyi só,10dkg liszt,1teáskanál sütőpor, 5dkg étkezési keményítő, 1 üveg magozott meggybefőtt,75dkg félzsíros tehén túró, 75dkg mascarpone krém sajt,4evőkanál citromlé,5evőkanál mandulalikőr,kb25db babapiskóta,1-2evőkanál kakaópor.
Elkészítés: A tojás fehérjét 13 dkg cukorral, 1 zacskó vaníliás cukorral és sóval kemény habbá verjük. Beledolgozzuk a sárgákat,majd apránként beleforgatjuk a keményítővel és a sütőporral elvegyített lisztet. Sütőpapírral kibélelt, 26 cm-es kapcsos torta formába simítjuk, és előmelegített sütőben, 175 fokon 25 percig sütjük. Rácsra téve hűlni hagyjuk
A túrót összekeverjük a mascarponéval, a citromlével, a maradék cukorral és a vaníliás cukorral. A piskótát keresztben félbe vágjuk. Az alsó lapot torta tálra fektetjük, meglocsoljuk a likőrrel, és karimát pattintunk köré. A krém felét hűtőbe tesszük. A többibe beleforgatjuk a lecsöpögtetett meggyet, és a tortalapra kenjük. Befedjük a másik lappal, és 1 órára hűtőbe rakjuk. A karima eltávolítása után a tortát a félretett krémmel bevonjuk, majd a babapiskótákat az oldalába nyomkodjuk. Lehűtjük. Fogyasztás előtt kakaóporral meghintjük
Elefántszem
Hozzávalók a tésztához:6tojás,12dkg porcukor,2evőkanál kakaó,1kávéskanál szódabikarbóna,2 evőkanál liszt
Krém:2evőkanál liszt,1tojás,2dl tej,20dkg margarin,12dkg porcukor
Díszítés:2banán
A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. Beletesszük a tojássárgáját, a kakaót,a lisztet és a szódabikarbónát. Összekeverjük,sütőpapírra öntjük. Amikor megsült,konyharuhára borítjuk és feltekerve hagyjuk kihűlni. A krémhez a lisztet összekeverjük a tojással,majd a tejjel sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt krémhez adjuk. A kihűlt tésztát kitekerjük és megkenjük a krémmel. Banánt teszünk a szélére,egymás mellé,majd feltekerjük és hűtőbe tesszük.
Gyümölcsös joghurtfánk
Hozzávalók:30dkg finomliszt,2 tojás,4dl gyümölcsjoghurt,1 narancs leve,1-2evőkanál porcukor,1csapott teáskanál sütőpor,1mokkáskanál reszelt narancshéj,1 mokkáskanál só,a sütéshez olaj,a tetejére kevés porcukor
A joghurtot mély tálba öntjük,és simára keverjük. Hozzáadjuk az előzőleg habosra felvert tojásokat és a lisztet,majd belekeverjük a porcukrot,a sütőport és 2 evőkanál olajat. Végül a narancslével és a narancshéjjal ízesítjük. Az egészet addig keverjük,míg egynemű massza nem lesz belőle. Mély serpenyőben három ujjnyi olajat forrósítunk,amelybe evőkanállal adagolva kis halmokat engedünk. Befedve sütjük az egyik oldalát. Ha a fánkok alsó fele megsült,két villa segítségével megfordítjuk és a másik felét is pirosra sütjük,fedő nélkül. A fánkokat az olajból kiszedve
papírtörölközőre rakjuk,hogy a felesleges olajat felszívja és még melegen porcukorral meghintjük.
Kávékrémes rolád
Hozzávalók: a tésztához: 4tojás, 4 púpozott evőkanál liszt, 4 evőkanál cukor, 1dl tej,csipetnyi só, a tepsihez vaj és liszt; a krémhez:15 dkg margarin, 1 evőkanál azonnal oldódó kávé, 1 evőkanál azonnal oldódó kakaópor, ½ dl tej, 2 evőkanál rum, ízlés szerint egy kevés cukor.
Elkészítés: Egy kisseb sütőlemezt vagy keskeny peremű kis tepsit kivajazunk, es liszttel meghintjük. A tésztához a tojássárgákat a cukorral és a sóval habosra keverjük, majd a tejet felváltva a liszttel, apránként hozzáadjuk. A masszát a tepsiben egyenletesen elterítjük, és az előmelegített, forró sütőben szép világosbarnára megsütjük. Még forrón jól kicsavart,nedves konyharuhára borítjuk, és rögtön összecsavarjuk. A ruhában hagyjuk kihűlni. Közben a krémhez a tejet, a kávéport és a kakaóport összekeverjük. A margarint ízlés szerint cukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáöntjük a kávés kakaós tejet, végül a rumot is beledolgozzuk. A krémnek lágynak , habosnak kel lennie. A kihűlt tésztát kicsavarjuk, és a krémet felkenve, ismét vissza csavarjuk, majd alufóliába csavarva, a hűtőszekrényben legalább fél napig dermesztjük. Ujjnyi szeletekre vágva télaljuk.
Kukucskálós túrós
Hozzávalók a golyókhoz:25dkg margarin,20dkg liszt,3 evőkanál kakaó,15dkg cukor,2 tojás,fél csomag sütőpor.
Massza:50dkg túró,25dkg cukor, 25dkg margarin,2 csomag vaníliáscukor,1 csomag vaníliapuding,4tojás
A golyókhoz összegyúrjuk a margarint a cukorral,hozzáadjuk a tojást,a lisztet és a kakaót. Kis diónyi gombócokat formálunk belőle, s ezeket hézagosan berakjuk egy margarinnal kikent,liszttel megszórt tepsibe. A masszához egy csipet sóval felverjük habnak a tojásfehérjéket. Összedolgozzuk a többi alapanyagot és hozzáadjuk a keményre vert tojáshabot. A masszát a tepsibe tett golyók közé öntjük
és megsütjük. Mikor megsül,kockára vágjuk és porcukorral meghintve tálaljuk.
Szőlőtorta
Hozzávalók: 1 készen vett, kerek piskótalap, 1 zacskó vaníliás pudingpor, ½ liter tej, ízlés szerint cukor, 1 evőkanál rum vagy rumaroma, 1 nagy fürt piros szőlő, 1 evőkanál zselatinpor,1 ½ dl szőlőlé vagy szőlőital.
Elkészítés : A pudingot a tejből, a pudingporból és a cukorból az előírásoknak megfelelően elkészítjük , majd a rumot is belekeverjük. Hagyjuk, hogy kihűljön. Közben a szőlőt leszemezzük ,majd megmossuk, és lecsöpögtetjük. A zselatin porra ráöntjük a frissen préselt, átszűrt szőlőlevet és nagyon kis lángon, folyamatos keverés közben langyosra és folyósra melegítjük. A piskóta karika belsejét úgy vágjuk ki körben, hogy magas pereme alakuljon. A kivájt piskóta morzsát egész apróra vágjuk, és hozzá keverjük a pudinghoz. A keveréket bele töltjük a kivájt tészta üregbe. A tetejét szépen kirakjuk a szőlőszemekkel, majd a szőlős aszpikkal, ecset segítségével bekenjük a gyümölcs tetejét. A vékony rétegben megdermedt aszpikot addig-addig kenegetjük rá, amíg az egész elfogy.
Az elkészült tortát legalább 1 napra jégbe hűtjük. Csak nagyon éles, forró vízbe mártott késsel lehet szépen elvágni
Két emelet boldogság
Hozzávalók:rum,babapiskóta,zselés cukor,csokimáz
Tészta:40dkgliszt,12dkg porcukor,12dkg margarin,1tojás,1,5sütőpor,1pohár tejföl
Krém:1l tej,4csomag vaníliás puding,3evőkanál cukor,20dkg margarin,30dkg cukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,kinyújtjuk és három lapot csinálunk belölle
Kati szelet
Tészta:50dkg liszt.1 sütőpor,15dkg margarin,15dkg cukor,3tojássárgája.A hozzávalókat kevés tejjel összegyúrjuk,3 lapot sütünk belőle.
Krém:1lapot összemorzsolunk és 1teáscsésze vaníliás tejben megáztatjuk.Kikeverünk 15dkg porcukrot 10dkg vajjal,2 evőkanál kakaóporral és 1/2dl rumot öntünk hozzá.Mindezt összekeverjük a tejben áztatott tésztával.A krémet rékenjük az egyik lapra majd ráhelyezzük a másik lapot.
Máz:20dkg cukrot 3tojásfehérjével gőz fölött kemény habbá verünk és rásimítjuk a süti tetejére.
Néger kocka
Tészta:20dkg cukor,5tojássárgája,5dkg zsír,20dkg liszt,1sütőpor,3kanál kakaópor,1/4l tej.Ahozzávalókat habosra keverjük.Előmelegített sütőben megsütjük.A tojásfehérjéket habbá verjük és 20dkg cukrot hozzáadva gőz fölött tovább verjük. Amegsült tészta tetejére kenjük és 1percre visszatesszük a sütőbe.
Máz:Simára keverünk 3evőkanál kakaóport,6evőkanál cukorral és 3kanál tejjel.Sűrűre főzzük,majd belekeverünk 10dkg vajat.Még melegen rásimítjuk a süti tetejére.
Kókusztekercs
Hozzávalók:25dkg darált keksz,10dkg darált dió,10dkg porcukor,0,5dl rum,2evőkanál lekvár,2evőkanál kakaópor.A hozzávalókat összegyúrjuk,kinyújtjuk ujjnyi vastagságúra vizes konyharuhán.
Krém:10dkg margarin,10dkg porcukor,7,5dkg kókuszreszelék.A margarint a cukorral habosra keverjük,belekeverjük a kókuszreszeléket,majd a krémet rákenjük a kakaós lapra,felgöngyöljük,külső részét meghintjük kókusszal.
Mirinda szelet
Hozzávalók:
Tészta: 5 tojás, 5 evőkanál liszt, 5 evőkanál cukor, 4dkg kakaópor, 1 vaníliáscukor, fél csomag sütőpor Krém: 25dkg túró, 25dkg cukor, 25dkg margarin
Máz: 7dl mirinda üdítő, 2 csomag vanília puding por, 4 evőkanál cukor.
Az 5 tojásfehérjét habbá verjük, apránként hozzáadjuk az 5 evőkanál cukrot, a tojások sárgáját, Az 5 evőkanál lisztet, sütőport és a vaníliás cukrot. Előmelegített sütőben 20perc alatt megsütjük. Ezalatt elkészítjük a krémet: összekeverjük a túrót, a cukrot és a margarint. A kihűlt tészta tetejére kenjük. Elkészítjük a mázat: a mirinda üdítőben megfőzzük a pudingport. Félig kihűlt mázat a tésztára kenjük és hagyjuk kihűlni.