Színes Ferenclap
Szórakozni vágysz? Itt megteheted!

MENÜ

Kócos krémes

 

kócos krémes

Hozzávalók:1liter tej,4csomag vaníliás cukor,9púpos evőkanál liszt,15dkg porcukor,8tojás,15dkg margarin

 

Kikeverjük a cukrot, a margarint, a vaníliás cukrot és a 8 tojássárgáját.Belekeverjük a lisztet,beleöntjük a tejet és beleforgatjuk a tojásfehérjék felvert habját.Kivajazott,kilisztezett tepsibe öntjük a masszát és előmelegített sütőben 160fokon készre sütjük

 

Joghurtos lepény

 

joghurtos lepény

 

H ozzávalók:1pohár joghurt,3tojás,1csomag sütőpor,3(joghurtos)pohár liszt,2pohár cukor,1 pohár olaj,1narancs,10szem meggy,10dkg vaj

 

Kikeverjük a tojásokat a cukorral és a joghurttal.Hozzáadjuk az olajat,a lisztet,végül a sütőport,majd csomómentesre keverjük.Kivajazott,lisztezett tepsibe öntjük a masszát.A tetejére gyümölcsöt halmozunk,majd 25perc alatt 180 fokon készre sütjük.

 

Playboy-torta

 

playboy torta

Hozzávalók a tésztához:4evőkanál liszt,fél teáskanál sütőpor,4evőkanál cukor,8tojás

A krémhez:2csomag vaníliás pudingpor,40dkg mogyorókrém,7evőkanál cukor,0,5dl tejszín,6dl tej,25dkg vaj

Felverjük a piskótához a tojásfehérjét,beletesszük a cukrot,a tojássárgáját lisztet,sütőport.Előmelegített sütőben 20perc alatt készre sütjük.A krémhez megfőzzük a pudingot 4 evőkanál cukorral és a tejjel.Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat és a mogyorókrémet.Kivágjuk a piskótából a torta formáját,megkenjük a mogyorókrémes masszával és bevonjuk tejszínnel.

linzerszív Csokis

linzer szív

Hozzávalók:50dkg liszt,fél csomag sütőpor,1csomag vaníliás cukor,20dkg porcukor,3tojássárgája,1tábla tortabevonó,0,5 dl tej,25dkg margarin

Habosra kevejük a porcukrot a tojássárgájával,majd felhígitjuk a tejjel.H ozáadjuk a margarint, a lisztet,vaníliáscukrot,sütőport és lágy tésztát gyúrunk belőle.Harminc percre berakjuk a hűtőbe,majd kivesszük és kinyújtjuk 4mm vastagságúra.A tésztából szív formákat szaggatunk,majd langyos sütőben világosra sütjük.A kész süteményeket szorosan egymás mellé helyezzük és lecsurgatjuk gőz fölött megolvasztott csokoládéval.

Szedres pite

 

szedres pite

Hozzávalók:0,5kg szeder

Az első réteghez:15dkg liszt,0,5csomag sütőpor,12dkg cukor,2dl tejföl,1tojás

A második réteghez:1evőkanál liszt,10dkg cukor,3 evőkanál tejföl,3tojás,0,5 fiola keserű mandula aroma,4dkg olvasztott vaj

Az első réteghez összekeverjük a lisztet a sütőporral.Habosra keverjük a tojást a cukorral, majd belekeverjük a sütőporos lisztet és a tejfölt is.Sütőpapírral bélelt kisebb tepsiben,180 fokos sütőben félig megsütjük.A második réteghez összekeverjük a tojást a cukorral,vajjal, tejföllel és a liszttel. Megízesítjük a mandulaaromával.Ráöntjük a félig megsült tésztára,megszórjuk szederrel. Visszatesszük a sütőbe,fél óra alatt készre sütjük.

Csokis álom vaníliaöntettel

 

csokis álom

 

Hozzávalók:30dkg finomliszt,1csomag sütőpor,15dkg kristálycukor,8dkg kakaópor,4 evőkanál tejföl,4tojás,1teáskanál fahéj,1dl olaj

Öntet:1csomag vaníliapuding,2csomag vaníliáscukor,3evőkanál cukor,5dl tej

Kézimixer segítségével elkeverjük a száraz anyagokat a tejföllel, a tojásokkal és az olajjal,majd egy kivajazott tepsibe halmozzuk.A tetejét ízlés szerint megszórhatjuk meggyel vagy csokidarabokkal.180 fokos előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük a tésztát.Az öntethez a pudingot a tejben hígra főzzük a cukorral és a vaníliáscukorral.Díszítéshez gyümölcsdarabokat és citromfüvet használunk.

Kakaós kevert

 

kakaos kevert

 

Hozzávalók: 50dkg liszt, 2 evőkanál sütőpor, 8dkg kakaópor, 50 dkg cukor, 2 tojás, 0.5l tej, 10dkg vaj.

Töltelékhez: fél üveg gyümölcs lakvár,

Tetejéhez: 2 tábla fehér csoki, 2 evőkanál tortadara, 2 evőkanál étolaj.

Elkészítés:habosra keverjük a cukorral vajjal és a tojásokkal. Hozzáadjuk a többi alapanyagot és sima csomómentes masszát keverünk  belőle. Kivajazott, kilisztezett, magas szélű  tepsiben 170 fokon fél órán át, tűpróbáig sütjük. Amikor kihűlt a tészta, hosszában kettévágjuk és megtöltjük lekvárral. Vízgőz felett megolvasztjuk az olajban elkevert fehér csokoládét. Megkenjük ezzel  a krémmel a sütemény tetejét  és mielőtt megszilárdulna rajta a csokoládé, megszórjuk tortadarával

 

Barackos madártej szelet

 

madár tej szelet

 

Hozzávalók a tésztához: 8 evőkanál liszt, 8 evőkanál cukor, 8 tojásfehérje

Krémhez: 2 evőkanál porcukor, 25dkg porcukor ,6dl tej, 5 evőkanál liszt, 3 evőkanál cukor, 2 csomag vaníliáscukor, 8 tojássárgája

A díszítés: 3 barack, 3 evőkanál kókuszreszelék.

Elkészítés: A tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzá adjuk a lisztet. Lazán beleforgatjuk, hogy ne törjük össze a habot.  Eztán a tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük hogy mikor sült át a tészta. ha kész, hagyjuk kihűlni. A krémhez a tojás sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzá adjuk a lisztet és csomómentesre kikeverjük. Eztán tejjel sűrű krémmé főzzük. a kihűlt krémhez hozzáadjuk az előzőleg  porcukorral elkevert margarint és simára keverjük a krémet.

Összeállítjuk a sütit: A tésztát megkenjük a sárga krémmel, tetejére barackot teszünk. tetszés szerint díszítjük kókuszreszelékkel, kakaóporral vagy akár tejszínhabbal.

Kakaós kókuszos

 

csokis kokuszos

 

Hozzávalók a tésztához:35dkg liszt,25dkg margarin,18dkg porcukor,1csomag sütőpor,2evökanál kakaó,1 tojássárgája,2-3 evőkanál tejföl.

Töltelék:baracklekvár,6 tojásfehérje, 25dkg kristálycukor, 25dkg kókuszreszelék.

Elkészítés:A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk. Az egyik kinyújtott tésztát tepsire rakjuk,  megkenjük barack lekvárral.  A tojás fehérjéket kemény habbá verjük a kristálycukorral, belekeverjük a kókuszt, majd ezt a tölteléket a lekváros lapra kenjük. Befedjük a második kinyújtott kakaós lappal, tetejét villával megszurkáljuk és készre sütjük. A kihűlt tészta tetejét csokoládé mázzal bevonjuk és kókuszreszelékkel díszítjük

 

Gesztenyés kifli

 

gesztenyés

 

Hozzávalók:

1 doboz (50 dkg) mirelit

Leveles-vajas tészta

25 dkg gesztenyemassza

1 csésze meggybefőtt kevés lével

1 tojás

1 evőkanál rum

Csipetnyi só

Kevés liszt a tészta nyújtásához

A fagyos tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk. A töltelékhez a meggyet kimagozzuk. A gesztenyemasszát kevés meggylével és a rummal kenhetőre keverjük, és a sóval fűszerezzük. A tésztát bőven meglisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, majd 8 egyforma háromszögre vágjuk. A tölteléket nyolcfelé osztjuk. Egy-egy tésztadarab közepén elkenjük a gesztenyekrémet és egy- két szem meggyet is, ráteszünk. A tésztát úgy csavarjuk fel, hogy kifliformát kapjunk. A kifliket sütőlemezre helyezzük, tetejüket felvert tojással bekenjük és előmelegített, forró sütőbe toljuk. A lángot 10 perc múlva mérsékeljük. Szép sárgásbarnára megsütjük. Készíthetünk fele ekkora kifliket is, akkor 16 darabra vágjuk a tésztát, és a tölteléket is 16 fele osztjuk.

 

Meggyes tiramisutorta

 

tiramisu torta

Hozzávalók 12 szelethez: 4tojás,30dkg cukor,2 zacskó vaníliás cukor,csipetnyi só,10dkg liszt,1teáskanál sütőpor, 5dkg étkezési keményítő, 1 üveg magozott meggybefőtt,75dkg félzsíros tehén túró,  75dkg mascarpone krém sajt,4evőkanál citromlé,5evőkanál mandulalikőr,kb25db babapiskóta,1-2evőkanál kakaópor.

Elkészítés: A tojás fehérjét 13 dkg cukorral, 1 zacskó vaníliás cukorral és sóval kemény habbá verjük. Beledolgozzuk a sárgákat,majd apránként beleforgatjuk a keményítővel és a sütőporral elvegyített lisztet. Sütőpapírral kibélelt, 26 cm-es kapcsos torta formába simítjuk, és előmelegített sütőben, 175 fokon 25 percig sütjük. Rácsra téve  hűlni  hagyjuk

A túrót összekeverjük a mascarponéval, a citromlével, a maradék cukorral és a vaníliás cukorral. A piskótát keresztben félbe vágjuk. Az alsó lapot torta tálra fektetjük, meglocsoljuk a likőrrel, és karimát pattintunk köré. A krém felét hűtőbe tesszük. A többibe beleforgatjuk a lecsöpögtetett meggyet, és a tortalapra kenjük. Befedjük a másik lappal, és 1 órára hűtőbe rakjuk. A karima eltávolítása után a tortát a félretett krémmel bevonjuk, majd a babapiskótákat az oldalába nyomkodjuk. Lehűtjük. Fogyasztás előtt kakaóporral meghintjük

 

Elefántszem

 

elefántszem

Hozzávalók a tésztához:6tojás,12dkg porcukor,2evőkanál kakaó,1kávéskanál szódabikarbóna,2 evőkanál liszt

Krém:2evőkanál liszt,1tojás,2dl tej,20dkg margarin,12dkg porcukor

Díszítés:2banán

A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. Beletesszük a tojássárgáját, a kakaót,a lisztet és a szódabikarbónát. Összekeverjük,sütőpapírra öntjük. Amikor megsült,konyharuhára borítjuk és feltekerve hagyjuk kihűlni. A krémhez  a lisztet összekeverjük a tojással,majd a tejjel sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt krémhez adjuk. A  kihűlt tésztát kitekerjük és megkenjük a krémmel. Banánt teszünk a szélére,egymás mellé,majd feltekerjük és hűtőbe tesszük.

 

Gyümölcsös joghurtfánk

 

joghurtosfánk

 

Hozzávalók:30dkg finomliszt,2 tojás,4dl gyümölcsjoghurt,1 narancs leve,1-2evőkanál porcukor,1csapott teáskanál sütőpor,1mokkáskanál reszelt narancshéj,1 mokkáskanál só,a sütéshez olaj,a tetejére kevés porcukor

A joghurtot mély tálba öntjük,és simára keverjük. Hozzáadjuk az előzőleg habosra felvert tojásokat és a lisztet,majd belekeverjük a porcukrot,a sütőport és 2 evőkanál olajat. Végül a narancslével és a narancshéjjal ízesítjük. Az egészet addig keverjük,míg egynemű massza nem lesz belőle. Mély serpenyőben három  ujjnyi olajat forrósítunk,amelybe evőkanállal adagolva kis halmokat engedünk. Befedve sütjük az egyik oldalát. Ha a fánkok alsó fele megsült,két villa segítségével megfordítjuk és a másik felét is pirosra sütjük,fedő nélkül. A fánkokat az olajból kiszedve

papírtörölközőre rakjuk,hogy a felesleges olajat felszívja és még melegen porcukorral meghintjük.

 

Kávékrémes  rolád

 

rolád

Hozzávalók: a tésztához: 4tojás, 4 púpozott evőkanál liszt, 4 evőkanál cukor, 1dl tej,csipetnyi só, a tepsihez vaj és liszt; a krémhez:15 dkg margarin, 1 evőkanál azonnal oldódó kávé, 1 evőkanál azonnal oldódó kakaópor, ½ dl tej, 2 evőkanál rum, ízlés szerint egy kevés cukor.

Elkészítés: Egy kisseb sütőlemezt vagy keskeny peremű kis tepsit kivajazunk, es liszttel meghintjük. A tésztához a tojássárgákat  a cukorral és a sóval habosra keverjük, majd a tejet felváltva a liszttel, apránként hozzáadjuk.  A masszát a tepsiben egyenletesen elterítjük, és az előmelegített, forró sütőben szép világosbarnára megsütjük. Még forrón jól kicsavart,nedves konyharuhára borítjuk, és rögtön összecsavarjuk. A ruhában hagyjuk kihűlni. Közben a krémhez a tejet, a kávéport és a kakaóport összekeverjük.  A margarint ízlés szerint cukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáöntjük a kávés kakaós tejet, végül a rumot is beledolgozzuk. A  krémnek  lágynak , habosnak kel lennie. A kihűlt tésztát kicsavarjuk, és a krémet felkenve, ismét  vissza csavarjuk, majd alufóliába csavarva, a hűtőszekrényben legalább fél napig dermesztjük. Ujjnyi szeletekre vágva télaljuk.

 

Kukucskálós túrós

 

kukucskálos

Hozzávalók a golyókhoz:25dkg margarin,20dkg liszt,3 evőkanál kakaó,15dkg cukor,2 tojás,fél csomag sütőpor.

Massza:50dkg túró,25dkg cukor, 25dkg margarin,2 csomag vaníliáscukor,1 csomag vaníliapuding,4tojás

A golyókhoz összegyúrjuk a margarint a cukorral,hozzáadjuk a tojást,a lisztet és a kakaót. Kis diónyi gombócokat formálunk belőle, s ezeket hézagosan berakjuk egy margarinnal kikent,liszttel megszórt tepsibe. A masszához egy csipet sóval felverjük habnak a tojásfehérjéket. Összedolgozzuk a többi alapanyagot és hozzáadjuk a keményre vert tojáshabot. A masszát a tepsibe tett golyók közé öntjük

és megsütjük. Mikor megsül,kockára vágjuk és porcukorral meghintve tálaljuk.

 

Szőlőtorta

 

szőlőtorta

Hozzávalók: 1 készen vett, kerek piskótalap, 1 zacskó vaníliás pudingpor,  ½  liter tej, ízlés szerint cukor, 1 evőkanál rum vagy rumaroma, 1 nagy fürt piros szőlő, 1 evőkanál zselatinpor,1 ½  dl szőlőlé vagy szőlőital.

Elkészítés :  A pudingot a tejből,  a pudingporból és a cukorból az előírásoknak megfelelően elkészítjük , majd a rumot is belekeverjük. Hagyjuk,  hogy  kihűljön. Közben a  szőlőt  leszemezzük ,majd megmossuk, és lecsöpögtetjük. A zselatin porra ráöntjük  a frissen  préselt, átszűrt szőlőlevet és nagyon kis lángon, folyamatos keverés közben langyosra és folyósra melegítjük. A piskóta karika belsejét úgy vágjuk ki körben, hogy magas pereme alakuljon. A  kivájt  piskóta morzsát egész apróra vágjuk, és hozzá keverjük a pudinghoz. A keveréket bele töltjük a kivájt tészta üregbe. A tetejét szépen kirakjuk  a szőlőszemekkel, majd a szőlős aszpikkal, ecset segítségével  bekenjük a gyümölcs tetejét. A vékony rétegben megdermedt  aszpikot  addig-addig kenegetjük rá, amíg az egész elfogy.

Az elkészült tortát legalább 1 napra jégbe hűtjük. Csak nagyon éles, forró vízbe mártott késsel lehet szépen elvágni

 

Két emelet boldogság

 

két-emelet-boldogság

 

Hozzávalók:rum,babapiskóta,zselés cukor,csokimáz

Tészta:40dkgliszt,12dkg porcukor,12dkg margarin,1tojás,1,5sütőpor,1pohár tejföl

Krém:1l tej,4csomag vaníliás puding,3evőkanál cukor,20dkg margarin,30dkg cukor

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,kinyújtjuk és három lapot csinálunk belölle

 

Kati szelet

 

kati szelet

Tészta:50dkg liszt.1 sütőpor,15dkg margarin,15dkg cukor,3tojássárgája.A hozzávalókat kevés tejjel összegyúrjuk,3 lapot sütünk belőle.

Krém:1lapot összemorzsolunk és 1teáscsésze vaníliás tejben megáztatjuk.Kikeverünk 15dkg porcukrot 10dkg vajjal,2 evőkanál kakaóporral és 1/2dl rumot öntünk hozzá.Mindezt összekeverjük a tejben áztatott tésztával.A krémet rékenjük az egyik lapra majd ráhelyezzük a másik lapot.

Máz:20dkg cukrot 3tojásfehérjével gőz fölött kemény habbá verünk és rásimítjuk a süti tetejére.

 

Néger kocka

 

néger-kocka

 

Tészta:20dkg cukor,5tojássárgája,5dkg zsír,20dkg liszt,1sütőpor,3kanál kakaópor,1/4l tej.Ahozzávalókat habosra keverjük.Előmelegített sütőben megsütjük.A tojásfehérjéket habbá verjük és 20dkg cukrot hozzáadva gőz fölött tovább verjük. Amegsült tészta tetejére kenjük és 1percre visszatesszük a sütőbe.

Máz:Simára keverünk 3evőkanál kakaóport,6evőkanál cukorral és 3kanál tejjel.Sűrűre főzzük,majd belekeverünk 10dkg vajat.Még melegen rásimítjuk a süti tetejére.

 

Kókusztekercs

 

kokusztekercs

 

 

Hozzávalók:25dkg darált keksz,10dkg darált dió,10dkg porcukor,0,5dl rum,2evőkanál lekvár,2evőkanál kakaópor.A hozzávalókat összegyúrjuk,kinyújtjuk ujjnyi vastagságúra vizes konyharuhán.

Krém:10dkg margarin,10dkg porcukor,7,5dkg kókuszreszelék.A margarint a cukorral habosra keverjük,belekeverjük a kókuszreszeléket,majd a krémet rákenjük a kakaós lapra,felgöngyöljük,külső részét meghintjük kókusszal.

 

Mirinda szelet


süti

Hozzávalók:

Tészta: 5 tojás, 5 evőkanál liszt, 5 evőkanál cukor, 4dkg kakaópor, 1 vaníliáscukor, fél csomag sütőpor Krém: 25dkg túró, 25dkg cukor, 25dkg margarin

Máz: 7dl mirinda üdítő, 2 csomag vanília puding por, 4 evőkanál cukor.

Az 5 tojásfehérjét habbá verjük, apránként hozzáadjuk az 5 evőkanál cukrot, a tojások sárgáját, Az 5 evőkanál lisztet, sütőport és a vaníliás cukrot. Előmelegített sütőben 20perc alatt megsütjük. Ezalatt elkészítjük a krémet: összekeverjük a túrót, a cukrot és a margarint. A kihűlt tészta tetejére kenjük. Elkészítjük a mázat: a mirinda üdítőben megfőzzük a pudingport. Félig kihűlt mázat a tésztára kenjük és hagyjuk kihűlni.

 

Hírek

  • wartune
    2014-05-12 09:11:38

  • cc

  • Szia látogatóm!
    2012-02-25 21:13:39

    Weboldalam folyamatosan bővítem.

    Térjetek vissza többször, hátha kedvetekre valót találtok!

Szavazás

Tetszik az oldal?
Igen
Nem
Még több tartalom
Talán
Asztali nézet